1968 lärde jag känna mina första papillon. Under rastning av mina irländska settrar lärde jag känna Siv Ros, Pierosas Kennel, som då hade Kogos Ritcher, m fl, vilken hade blivit påflugen av en schäfer o behövde träning med stora, snälla hundar. Vi blev goda vänner vilket gav mig den bästa tänkbara kunskapsbas jag kunde få - Siv Ros hade då den högst rankade papillonuppfödningen i världen och delade med sig av sina erfarenheter. Tack vare Siv hade jag 14 års erfarenhet av rasen redan när jag köpte min första egna Papillon.

Golden Leaf's Kennel - första setterkullen föddes 1971 - Papillon sedan 1982.
Irländsk Setter flyttade in till oss 1963 (S L Ch Kajkin, första LCh i Sverige av setter-ras). 1967 köpte jag min första egna hund, S L Ch Holmsunds Tosca som även var vacker o bl a blev Svensk Vinnare, BIG och BIS-placerad.
1971 föddes den första setterkullen och året därpå den första "stjärnan", LP Golden Leaf's Guinness, ett år vinstrikaste stående fågelhund i Norden. Han vann 16 CACIB och ett 20-tal BIR, BIG, BIS mm. 2 BIR och 1 BIM i rad vann han på Stora Stockholm.

1982 miste jag genom en olyckshändelse min sista settertik och en papillontik flyttade in.
Hon var en mer oregerlig jägare än någon av mina settrar varit. En gång var hon borta med en älgko med 2 kalvar i 3 timmar. När hon var 10 månader gick hon för långt efter ett rådjur och blev överkörd.

En tid senare köpte jag ännu en papillontik. Smaragdens High Fashion var en mer moderat jägare, hon gav mig tre fina kullar, den första född i december 1985. Hennes son, SUCh Golden Leaf's Isaac och dotterson Int&SNUCh SV-91 Golden Leaf's Limerick fick sina titlar samma helg, i augusti 1989, och blev de första med utställningschampionat från Golden Leaf's Kennel.

Ovan: Lena med Guinness o Vision - Svante med sin favorit Pepsi.

Lena Eriksson Hellborg:

Jag har gjort Papillon-Posten, rasklubbens tidning, i tio år.
Nästan lika länge satt jag i Papillon-Ringens styrelse, 1991 och 1992 som klubbens ordförande. När PRA dök upp igen! De allra första fallen dök upp redan i början av -80-talet men sopades under mattan.
Jag var drivande när vi tog tag i PRA-problematiken 1992, vilket klubben senare fått mycket beröm för.
Jag har också suttit i Papillon-Ringens Avelsrådskommitté och varit redaktör för SSD-bladet och BassetBladet samt gjort många kennlars o klubbars logotyper, se länken "Artwork".

Under många år har jag också arbetat som ringsekreterare, oftast som skrivande, på engelska. 

Jag jobbar gärna som inkallande på franska och har skrivit två gånger på detta språk men det känns "skakigt".
Att jobba som ringsekreterare är mycket intressant, lärorikt och KUL! Stressen lär man sig hantera med tiden.

Ibland dömer jag hund - inofficiellt. Jag tillhörde de 30 (av 120!) som godkändes på hela domareutbildningen men jag har inte gått preparandkursen. Några gånger har jag dömt alla raser på mindre utställningar i Stockholm. Hälften av rasgrupperna i Rättvik och Söderhamn mm.

I Finland var 75 papillon och phaléne anmälda när jag dömde den Finska Papillon-och Phaléneföreningens Jubileumsspecial i Lahtis. Mycket hedrande, tack!